fredag 31 oktober 2008

FRED OCH MYS


Fred och mys (eller fredagsmys ) önskar jag er alla godingar!
KRAM

torsdag 30 oktober 2008

En stund på balkongen

Nalle: -Tyst!..hon skrämmer ju bort fåglarna!
Elsa: -Va tjoar hon om...titta in i kameran?...känner ni inte att det luktar?!

Elsa: - Åh... vad är det som luktar...?

....ja mmm det luktar....

....oh det luktar...

Nalle: -Himla tjat om att det luktar. Nu! Nu tror jag det är en fågel där borta...!?

-Va fasiken är det här?


STOR HÖSTKRAM FRÅN NALLE OCH ELSA
(OCH MIG)

måndag 27 oktober 2008

Jag är en riktig "badoman" så något av det bästa med våran lägenhet är badrummet. Eller snarare karet, extra djupt och inkaklat. Rummet som sådant är kanske mer shabby än chict, döm själva...




Ena långväggen består till största delen av ett stort fönster, som på något vis har blivit felinstallerat/konstruerat för det går inte att putsa varken utsidan eller inuti mellan de båda fönsterglasen och så har det varit sedan huset byggdes 1944! Jo visst, ljust blir det, men det blir även superkallt på vintern. Då är det raggsockar som gäller. Element? Det finns ,men det är alltid kallt förutom om man öppnar fönstret. Då blir det varmt så att det ångar, fast bara på själva elementet. Resten av rummet hinner inte bli varmt, eftersom det varma flyger ut genom det öppnade fönstret. Charmigt att bo i ett äldre hus! =)








Hoppas ni har haft en fin helg och att solen skiner på er idag!
STORAKRAMEN
(Mizty, det måste ha blivit någon sorts tankeöverföring. Efter att jag fotat färdigt på badrummet och satte mig vid datorn...såg jag ditt inlägg...lite spooky nu igen *hi hi*)

fredag 24 oktober 2008

LINES LYCKA!


I dag har jag fått höra att jag är en "pärla" (minsann!), dessutom av en person som jag känner oerhörd respekt för och som jag ser upp till, både privat och yrkesmässigt. Då var det nära att det kom en liten tår =) Hon sa också att hon tyckte att min blogg var såå fin....

Alltså, på tal om bloggen så känner jag mig väldigt kluven. Innan den här datorn kom in i mitt liv, för ungefär 3 månader sedan, hade jag aldrig ens sett en blogg! Men när jag väl upptäckte alla underbara bloggar, som på något mystiskt sätt virvlar omkring ute i rymden, ja då ville jag så klart också ha en! =) Det tog vällan en dag eller två att klura ut hur/var man kunde göra sin egen...och så var det det där med namnet, för det var man absolut tvungen att ha ett. Då tog det ytterligare någon dag att fundera ut några som jag tyckte kunde passa bra. På en inredningsblogg, för det hade jag bestämt. En inredningsblogg var det jag skulle ha och inget annat! Jag provade med "A home with a heart" (upptaget), "Colour me happy"(också upptaget)...jag tror att namnen var på engelska för att jag hade kikat på många utländska bloggar som jag tyckte om, och så vill man ju vara lite internationell =)....jag menar INTERNET, det är ju som universum, gränslöst STORT. Men det gick inte, alla var redan tagna. Jag blev bara mer och mer otålig, här skulle bloggas! Då fick det helt enkelt bli något med mitt eget namn, enda knaset med det är att det inte funkar så bra på engelska, fast det låter ju lite Dansk/Norskt och det passar ju bra eftersom jag tycker om den där Franska/Danska inredningsstilen! Lines Lycka. Inredningsblogg. Längre än så hade jag liksom inte tänkt.

Vad har jag då kommit fram till under min korta tid som bloggerska? Att det är väldigt svårt att ha en inredningsblogg när man hyr två rum och kök, som redan känns väldigt färdiginredda efter tio år. Att det är väldigt svårt att visa loppisfynd när man inte har någon bil och därför nästan aldrig hamnar på någon loppis. Att det blir ännu svårare när man har fått för sig att alla bilder som visas ska vara ens egna, och dessutom snygga! Att man med ett bloggnamn som innehåller ordet lycka känner sig tvungen att alltid skriva glatt och lyckligt. Helst av allt skulle jag bara vilja visa bilder på det som jag tycker är det allra finaste, och ha inlägg som alltid matchar varandra och ser ut som en glassig inredningstidning. Och självklart också skriva vackra, lagom personliga och lite poetiska anekdoter till mina alldeles perfekta bilder på mitt alldeles perfekta hem.

Sedan kommer livet emellan, och man kanske inte är så där jätteglad, och så blev det ett inlägg med den där bilden som jag inte alls är nöjd med längre, och vart tog inredningen vägen då, är det en pysselblogg nu, eller en fotoblogg, eller kattblogg??? Nja, det kanske inte riktigt blev den där perfekta helvackra bloggen som jag såg framför mig. Men den är helt min egen och perfektion är faktiskt ganska långtråkigt. Dessutom är det dom små skavankerna som gör mig till mig...helt unik!

STÖRSTA FREDAGSKRAMEN TILL ER!
Från Line med en blogg som kanske inte alls är en inredningsblogg utan mer som ...en stor påse Gott & Blandat.

onsdag 22 oktober 2008

Det blir inte många ord idag...halvsidig migrän...bakom vänster öga =(
Jag har i alla fall knåpat ihop något som kan bli fint till julen ,då det finns risk för granockupanter!



 
Hoppas allt är bra med er i höstrusket!
STORAKRAMEN
Line

måndag 20 oktober 2008

Fyra bröllop och en begravning

Hårdiadem till en vinterbrud.
Vintrig brosch av ull.

Mitt porträtt av Frida Kahlo.

Helgen i små ord: Göteborg, mensvärk, Panduro, pyssel, missad födelsedag, middag...
Tias förlorade sin älskade mormor.

KRAM FRÅN ERAN LINE
Carpe Diem

torsdag 16 oktober 2008

Dagboksbild


En period tecknade jag en liten bild varje dag, bara nåt´litet, inte så prydligt, ibland skissartat. Här är en utav dessa bilder från min "bilddagbok".


MIN STÖRSTA KRAM TILL ER ALLA
Trevlig helg! Om vi inte hörs på några dagar, så vet ni ju vad jag pysslar med =)

onsdag 15 oktober 2008

Jaa, jag vet att det blev en superlång lista med saker att göra till helgen, men den är även tänkt lite som en kom ihåg-lista. Som om jag skulle glömma av en pyssel idé = )

Och ni behöver alls inte oroa er för att jag ska slita ut mig. Mitt problem är snarare omvänt. Jag är så himla lätt road (eller svår uttråkad), och tiden går så fort att jag nästan aldrig får gjort något "rejält". Jag är nämligen specialist på att göra ingenting och vanligt vis brukar jag aldrig ens planera in något på min lediga tid....just för att jag inte känner mig ledig då. Nej, jag skulle allt behöva en liten spark där bak.......sen är det väl så att när jag är på jobbet så jobbar jag verkligen och min humör svacka kan delvis bero på att jag varit lite över arbetad. Eller så är det bara helt vanlig PMS = )

Här kommer ett litet videoklipp med min idol Regina Spektor, Hon har energi! Obs: kom ihåg att stänga av playlist spelaren innan....

tisdag 14 oktober 2008


Vad jag vill och lite till, eller planer inför min lediga helg:

Shopping allmänt, på Panduro i synnerhet. Måla köksväggen. Brungrönbeigegrå med vit text, kanske? Putsa fönster. Sy prydnadshjärtan till jul och presenter och pynt. Tova ull. Pyssla ihop pynt till hårdiadem, brocher och/eller hårspännen. Göra egna badbomber (som i Vakre hjem). Plocka mossa. Binda kransar. Gå på bio "Vicky Christina Barcelona", heter den så? Teckna lite i blyerts.




Ja, listan kan nog bli huuuur lång som helst. Jag har en sån massa, massa idéer just nu. Och snart är det JUL, pysselidéerna formligen hopar sig inne i skallen på mig. Måste få ur mig några innan jag blir HEL-tokig!

En liten kom ihåg lista:
  • Atmosphere (butik i Göteborg)
  • Panduro
  • Farellie´s brunch, fast det kanske bara finns på söndagar-kolla upp!
  • Lush, många långa bad behövs snart.
  • Låna symaskin av mamma
  • Skriva shoppinglista med allt som behövs till ovanstående!

Dagens blir en liten Nalle...

STOOOOOOOORA BAMSE-KRAMEN TILL ER ALLA och TACK för alla uppmuntrande kommentarer här på bloggen, ni är så gulliga, rara, söta bloggisar.....PUSS!!!!!!!!!!!!!

Det här är inte ens det där låååånga inlägget som jag pratade om. Med min ambitionsnivå är det på gränsen till att bli en roman eller åtminstone en novell nyfikna nu? = )

Nu kom jag på något mer man kanske skulle kunna knåpa ihop, handledsvärmare, tovade med pärldekorationer, eller virkade....måste lära mig virka.....i sånna fall....hmmmm

måndag 13 oktober 2008


Hej! Jag håller som bäst på och knåpar ihop ett nytt inlägg, men det verkar bli låååångt och det tar sin lilla tid. Under tiden kan ni passa på och lyssna på några av mina favorit glad-låtar och kika i min nya länklista på fina hemsidor, med saker som jag gillar. Rosorna är så klart till ER mina goa bloggvänner! Vi ses snart....STORA KRAMEN FRÅN MIG

Oj! jag glömde tacka för alla fina kommentarer om moss- inlägget
-Tack, tack!!! = )

söndag 12 oktober 2008

NU HAR JAG DEPPAT FÄRDIGT
Nytt soundtrack, ny vecka, nya tag.....
STÖRSTA KRAMEN TILL ER

FRUSTRERAD! Skulle behöva skriva av mig lite men eftersom jag inte varit så bloggsmart, utan gett min adress till alla som jag känner måste jag hela tiden censurera....och det hatar jag! Men man vill ju så gärna visa vad man pysslar med, särskilt så där i början när allt är nytt och det känns som om man är helt ensam i blogguniversum. Det är den där bekräftelsen som ställer till det, borde komma ihåg att man aldrig får den respons man drömmer om, eller som man inbillar sig att man behöver. DUMT, mycket dumt....borde veta bättre! När man har hållit igång och jobbat i ca:24 timmar i sträck behövs det inte så mycket, då kommer klumpen i halsen för minsta lilla, sedan börjar man grubbla och det blir liksom en enda röra inne i huvet.

Tur att katt-kramar alltid hjälper.

tisdag 7 oktober 2008


Mossa, mossa (alla jordbarn)!
Nöden har ingen lag, den som spar han har och man tager vad man haver, är antagligen bara några av alla visdomsord man skulle kunna para ihop med detta inlägg. Jaha och varför då, då ? undrar ni...


Jag var ju absolut tvungen att knåpa ihop mina mossbakelser, som jag kom att tänka på efter den sista tidens kalas. Det var bara den lilla detaljen mossan som saknades. Sagt och gjort igår kväll gick jag på mossjakt......och letar man bara tillräckligt djupt in......i köksskåpen hemma hos Line, ja då hittar man.........mossa!!! =)




Ni tror mig inte? Men det är alldeles sant, jag har faktiskt använt mossa från förra hösten! Fick liksom en snilleblixt och trökade ner den gamla torra mossan i en bunke med vatten. Där fick den ligga och gotta sig i max en halvtimma (jag blir så ivrig när kreativiteten kommer över mig, hi hi =)). Den blev kanske inte precis som ny, men helt klart funktionsduglig...och nöden har ju som bekant ingen lag.

Dagens Elsa...

ALLRASTÖRSTAKRAMEN

söndag 5 oktober 2008

Hej, alla godingar!

I går kväll var det kalasdags igen. Min lillebror har blivit stor, firade 30!! Mycket ståndsmässigt med hyrd lokal och catering, men tårtorna hade han bakat alldeles själv = ) Tydligen blev jag inspirerad av allt kalasande för dagens inlägg skulle ha bjudit på "prinsessbakelser" av mossa och rosor...det hade jag tänkt ut. Men så vaknar man, och regnet bara öser ner, och då blir det inget mossplockande. Sedan kommer man ihåg att batterierna till kameran är helt urladdade och vad är ett inlägg utan bilder (väldigt tråkigt tycker jag). Satte batterierna på laddning och gick å la mig igen. Resten av dagen har jag tillbringat i sängen med katter, tidning och dator. Frukosten knaprade jag (knäckebröd) i mig klockan tre, fortfarande i sängen! Tias har vid några tillfällen antytt att vi kanske inte behöver en större lägenhet, eftersom vi alltid bara är i sovrummet = )
Ni får helt enkelt försöka föreställa er hur mina fina mossbakelser hade sett ut......

Men som sagt inget inlägg utan bilder, så här kommer några som jag inte har visat tidigare. Dessutom borde det vara lag på att man måste visa alla bilder man har där det skymtar en blå himmel!

Rättvisemärkt marknadsdag med ekologiskt och närproducerat.



Ekologiskt mode.

Cool tjej!








Hoppas ni är laddade för en ny vecka!
STÖRSTA KRAMEN